Látnivalók

Állatsimogató

Parasztudvar Komlóskán, mely élmény az egész családnak. Lovaglás, állatok etetése, tojásgyűjtés, tehénfejés! És a panzió konyhakertje, ahol a vendég is tevékenykedhet!

Ruszin tájház Komlóskán »»

A 19. század elején, fatalpakra, gerendavázzal és fonott, tapasztott fallal készült ház szobájában lévő tüzelőberendezés ma az egyetlen eredeti, úgynevezett kabolás (fából és sövényből készült, sárral tapasztott kürtő) kemence az országban.

Hegyvidéki kecskesajt »»

Készíts sajtot sajátkezűleg sajtbárunkban! Kóstold meg a Gödöllői Egyetemen vizsgált kecsketejből készült termékeinket. Kutatási eredményekről bővebben a honlapunkon olvashatsz. hegyvidekikecskesajt2013.wordpress.com

Haluska szörpök és natúr levek

Hagyományos technológiával készített, rostokban gazdag, kimagasló minőségű, prémium termék, mely Komlóskán, családi vállalkozásban megvalósított feldolgozó üzemben készül és kerül a kedves fogyasztó részére üvegpalackba töltve.

Helyi termékeink

Házi lekvárokból, mézekből álló ajándékcsomaggal lepheti meg családtagjait, barátait.

Pusztavár vagy Solymos vár

A 426 méter tengerszint feletti magasságban a 13. században épült, közel hat évszázada rommá lett, a hegytetőt egészen magába foglaló, 1-3 méteres falmaradványokkal jelzett várrom. Innen láthatjuk a legszebb körpanorámát.

Várak, kastélyok, templomok

Melyek elmesélik egész Hegyalja históriáját. Sárospataki Rákóczi vár, Füzéri vár, Regéci vár, Boldogkői vár, Szerencsi Rákóczi- vár, Füzérradványi Károlyi- kastély, Rákóczi várkastély Borsi, Krasznahorka vára, Betléri Andrássy kastély, Kassai Dóm.

Aktív kikapcsolódás

Komlóskai Telér Tanösvény, Kék túra, Rákóczi túra útvonalak, Szent Erzsébet zarándokút, Megyer-hegyi Tengerszem és Malomkőbánya, Pálháza Erdei Vasút, Zempléni Kalandpark, Sátoraljaújhely.

Tokaj-Hegyalja

Magyarország legnevezetesebb, világszerte ismert szőlő-és bortermelő vidéke. A borvidék rangos különlegessége a Tokaji aszú. Az UNESCO Világörökség Bizottsága a Tokaji borvidéket 2002-ben mint kultúrtájat, felvette a Világörökség Listára.

Sárospataki Kerámia

A kerámiagyártás iránt érdeklődők megtekinthetik üzemlátogatás keretében a gyártást és aki kedvet érez magában, az kézműves foglalkozás keretében saját maga is készíthet kerámiát.

Nálunk nincs idegenforgalmi adó!